Alcazar
';

Gebroeders Streefkerk en Stebru sluiten koopovereenkomst Alcazar

16/07/2018

Alcazar

Puttershoek

Zalencentrum en restaurant Alcazar is verkocht. De gebroeders Streefkerk hebben de koopovereenkomst voor de voormalige iconische discotheek getekend met ontwikkelende bouwer Stebru.

Over een paar jaar op naar een welverdiend pensioen

Leen, Jacob en Jan Willem Streefkerk hadden verschillende opties bekeken voor de locatie, maar een goede opvolger om het partycentrum voort te zetten werd niet gevonden. Na 40 jaar gaan Leen en Jacob met pensioen en Jan Willem wil het niet alleen doen. De gebroeders bekeken andere opties en kwamen uit bij een woningbouwontwikkeling. Leen Streefkerk: “Er werd ons verteld dat de locatie erg geschikt is voor woningbouw, dus gingen we op zoek naar een geschikte partner die ons daarmee kan helpen en ook rekening houdt met gevoeligheden en de locatie. Die partner vonden we in Stebru. Veel van de werknemers daar gingen vroeger stappen in de Alcazar.”  

“Let wel”, zeggen de Streefkerken, “we blijven tot de planrealisatie door Stebru gewoon vol in bedrijf. Sterker nog, we willen juist die laatste jaren onze duizenden gasten extra verwennen met onze producten of gastheer zijn voor hun feest. Het kaarsje gaat dus niet langzaam uit, maar we stoppen over een paar jaar met een big bang.“

Woningbouw

Bart van Veenendaal, Hoofd Acquisitie van Stebru zegt: “We zijn enthousiast over deze locatie en hebben het streven om hier een mooi programma te maken van eengezinswoningen en appartementen. Maar zo ver is het nog niet. Eerst moeten er nog allerlei procedures doorlopen worden. De gemeente denkt met ons mee en als het zo ver is, betrekken we de omgeving er ook bij.” De komende twee jaar wordt Alcazar nog door geëxploiteerd door de gebroeders Streefkerk. Stebru werkt ondertussen aan de verdere ontwikkeling van de woningbouw. Op die manier kan iedereen gepast afscheid nemen van een Hoeksch icoon van de afgelopen 40 jaar.