persbericht 21 november 2017

Bouw woontoren BRIGHT van start

Vrijdag 10 november 2017 zijn de contracten getekend, tussen de gemeente Rotterdam, Greystar en Stebru Vastgoed Rotterdam voor de levering van de grond en de daaropvolgende realisatie van BRIGHT. Stebru Vastgoed Rotterdam, de ontwikkelaar van het project, is deze week gestart met de werkzaamheden voor de realisatie van het project. BRIGHT gaat ruimte bieden aan 612 appartementen voor studenten en young professionals.

Sinds 2014 werken BOAG, Stebru en Greystar onder begeleiding van Fakton Capital nauw samen om dit bijzondere gebouw in het hart van Rotterdam mogelijk te maken. De aankomende start van de werkzaamheden is mooi moment na een intensieve samenwerking van het gehele projectteam dat het concept naadloos deed aansluiten op de wensen van Greystar. Ton Heijmans van BOAG: Met veel zorg zijn de UAV-gc contracten tussen Greystar en Stebru Vastgoed Rotterdam vormgegeven, waarbij er vanaf het begin veel aandacht is geweest voor een kwalitatief hoogwaardig ontwerp dat aan de wensen van Greystar voldoet in combinatie met een gedegen bouwproces op deze binnenstedelijke locatie”. Charlot ten Dijke van Tangram Architectuur en Stedelijk landschap, medeverantwoordelijk voor het ontwerp: “BRIGHT levert door de geprogrammeerde functies en situering een belangrijke bijdrage aan het centrum van de stad. Het gebouw met een markante vorm en bijzondere gevel levert een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe woningen op. Daarbij zal het voetgangersgebied tussen Markthal, Blaak en Wijnhaven de stedelijke sfeer sterk verbeteren.“

Stebru Vastgoed Rotterdam start met het archeologisch onderzoek. Uit onderzoeken en voorgaande projecten in de buurt, zoals de Markthal, blijkt dat de kans op archeologische vondsten in dit gebied reëel is. Er is in de komende periode voldoende tijd uitgetrokken om een gedegen onderzoek te laten plaatsvinden. Robert Steenbrugge van Stebru: “Wij staan klaar om met de bouw van BRIGHT te beginnen. Het perceel wordt eerst uitgegraven om de damwanden te plaatsen. Dat is een spannend traject gezien de mogelijkheid op archeologische vondsten.” Na het archeologisch onderzoek zal Stebru Bouw verdergaan met de realisatie van de toren.

Na realisatie zal Greystar het project van Stebru Vastgoed Rotterdam in exploitatie nemen. Eelko Korteweg van Greystar: “Een mooie aanvulling op onze snel groeiende Europese studenten- en woningportefeuille van meer dan 45.000 appartementen in onder meer Londen, Amsterdam, Berlijn, Wenen, Barcelona en Madrid. Een stad als Rotterdam met een groeiende populatie van studenten en young professional hoort absoluut in dat rijtje thuis. Dit woonconcept sluit aan bij de behoeften van die doelgroep: een goed doordachte en hoogwaardig afgewerkte woning in een aantrekkelijke stedelijke omgeving met uitgebreide services, zoals 24/7 hospitality, dakterras, fitness, lounge en coffee bar, bibliotheek en natuurlijk de grootste particuliere fietsenstalling van Rotterdam.”

De woontoren komt op een historische plek

De woontoren komt op een historische plek