Start bouw De Groene Kaap in Katendrecht

‘De Groene Kaap’ is de naam voor 450 nieuwbouw huur- en koopwoningen, in vier woonblokken en vier woontorens, met elkaar verbonden via hoven en daktuinen. Stebru realiseert dit project in het entreegebied van het populaire Katendrecht in Rotterdam. Rond de zomer gaat de verkoop van start. Belangstelling? Neem nu al de eerste stap!


Uniek aan De Groene Kaap in de Maashavenstraat is onder meer dat de hoven en daktuinen straks een doorgaande groene route gaan vormen. Via een gastvrije entree kun je als bewoner of bezoeker een wandeling door het complex maken. Het groene binnenterrein wordt zo een volwaardige verblijfsruimte, waar zelfs bomen groeien. Zo komen stad en natuur in De Groene Kaap samen.


Een leven lang wonen in De Groene Kaap

Het project wordt een thuis voor mensen van alle leeftijden en verschillende leefstijlen: jong en oud, gezinnen, stellen en singles, stedelijke genieters en mensen die wat meer op zichzelf zijn. Naast zeer ruime eengezinswoningen komen er appartementen met een woonoppervlakte van vijftig m2 groter. Er zijn dus volop mogelijkheden om de woning te kiezen die bij jouw leefstijl en levensfase past. De Groene Kaap-'Jouw Koers' is dan ook het motto van het project. De grote diversiteit aan woningen maakt het bovendien mogelijk wooncarrière te maken in De Groene Kaap of om als familie dichtbij elkaar te (blijven) wonen.


Katendrecht: een aantrekkelijke stadswijk

De ontwikkeling van De Groene Kaap past in de metamorfose die Katendrecht al sinds 2000 ondergaat. Het voormalige havengebied wordt omgevormd tot een aantrekkelijke stadswijk, waar je kunt wonen, werken en uitgaan. De vernieuwing richtte zich in de eerste jaren vooral op het gebied rond het Deliplein, inmiddels een culinaire en culturele hotspot. In de komende jaren is het toegangsgebied van Katendrecht, ook wel Polsgebied genoemd, aan de beurt.


Start verkoop rond de zomer

Rond de zomer start de verkoop. Behalve de eengezinswoningen gaat dan ook een van de vier appartementengebouwen in de verkoop. De huurwoningen (eveneens eengezinswoningen en appartementen) komen naar verwachting in 2019 gefaseerd op de markt.


Belangstelling? Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan als belangstellende via www.degroenekaap.nl. Of kom naar de Woonbeurs Rotterdam + regio, op zaterdag 18 en zondag 19 maart in het WTC in Rotterdam (12:00-17:00 uur) en schrijf je daar in. Je komt dan straks als eerste in aanmerking voor het aanbod van jouw voorkeur.