PERSBERICHT


Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok van Hilversum heeft donderdagmiddag op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw van het wooncomplex De KROon op het terrein van de voormalige KRO-studio’s aan de Emmastraat.

Mevrouw van Vroonhoven-Kok koppelde eerst een bekistingselement aan de kettingen van de hijskraan, waarna het element op zijn plek werd gezet door het aanwezige bouwplaats personeel. De aanwezige wethouders van Vroonhoven-Kok, Jaeger en Vloorink luidden vervolgens met een druk op de knop het feestelijke startsignaal.

De KROon bestaat uit 85 levensloopbestendige appartementen in de vrije sector huur, verdeeld over vier gebouwen. Ook wordt er een parkeerkelder gerealiseerd met 108 plaatsen, waarvan een deel door omwonenden kan worden gehuurd. Het wooncomplex is een belegging van het pensioenfonds BPL Pensioen, dat wordt vertegenwoordigd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Henk Onstwedder, voorzitter van de beleggingsadviescommissie van BPL Pensioen is verheugd om dit bijzondere Rijksmonument aan de beleggingsportefeuille toe te voegen en met deze investering invulling te kunnen geven aan de behoefte van de stad om binnenstedelijk levensloopbestendige huurwoningen in het middensegment te ontwikkelen.

In het voormalige monumentale KRO-kantoor komen naast appartementen ook ruimtes voor HilverZorg, waaronder een activiteitenruimte. Over de andere diensten van de zorginstelling aan de bewoners en aan de wijk komt in de loop van het komende jaar meer duidelijkheid.

De bouw en herontwikkeling van het hele complex is handen van Stebru uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Naar verwachting kunnen eind 2018 de eerste bewoners hun appartementen betrekken. Een half jaar voor de oplevering wordt gestart met de verhuur. Dan worden ook de huren bekendgemaakt. Geïnteresseerden in de huur kunnen zich aanmelden op de site www.hurenindekroon.nl om op de hoogte te blijven.


Gedeeltelijk slopen, herbouw, nieuwbouw

Gedeeltelijk slopen, herbouw, nieuwbouw