Meeuwensingel
';

Stebru, Stevast en Amvest tekenen koopovereenkomst Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

25/06/2018

Meeuwensingel

Nieuwerkerk aan den IJssel

Amvest en Stebru hebben de koopovereenkomst voor de verkoop van de locatie Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel getekend. Stebru en Stevast Baas&Groen gaan de gebiedsontwikkeling Meeuwensingel, in samenspraak met de gemeente Capelle aan den IJssel, nu verder vormgeven.

De gebiedsontwikkeling Meeuwensingel bestaat uit twee basisscholen, een gymzaal, kinderopvang en enkele andere maatschappelijke voorzieningen. Daarmee wordt een belangrijke cluster van voorzieningen voor de omliggende buurten gerealiseerd. Naast de scholen en andere voorzieningen worden er ongeveer 170 woningen in verschillende types en prijscategorieën ontwikkeld.

Wethouder Dick van Sluis van Stadsontwikkeling juicht de concrete uitvoering van de gebiedsontwikkeling toe: “Nieuwe woningen en belangrijke voorzieningen als scholen, een gymzaal en kinderopvang betekenen een impuls voor de wijk Middelwatering. Daar zijn wij als gemeente blij mee, maar vooral inwoners van Capelle aan den IJssel plukken daar straks de vruchten van.”