‘The Y’ in Den Haag levert eerste Studentenstudio’s op

Op de plaats van het voormalige Sigmakantoor te Den Haag realiseert Stebru het project The Y: 303 studentenstudio’s en 153 Young professionals appartementen. Het merendeel van de woningen wordt compleet gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de eerste serie studio’s. De eerste bewoners trekken er binnenkort in!


De studio’s en appartementen bevinden zich tussen station Hollands Spoor en de Haagse toren, een locatie die in de regio beter bekend is als het Strijkijzer. Deze buurt, vlakbij de Haagse Hogeschool, is een echte studentenwijk. De buurt kenmerkt zich door veel negentiende eeuwse bouw. Het is een aantrekkelijke plek voor de vestiging van meer winkels en horecagelegenheden in de toekomst; veel treinreizigers lopen immers vanaf het station door deze wijk naar de binnenstad.

Parkeergarage

AA Architecten tekende voor het ontwerp van het project. Langs het spoor komen in totaal 454 woningen, verdeeld over respectievelijk 6 bouwlagen (plint), 16 bouwlagen (strip) en 24 bouwlagen (toren). In de onderbouw komt een parkeergarage en een fietsenstalling. Onder het gebouw, op maaiveldniveau, is ruimte voor winkels, horeca of bedrijven.


www.y-thehague.com

Y

303 studentenstudio’s en 153 young professional apartments