De Twee Gebroeders
';

De twee gebroeders stap dichterbij

18/07/2019

De Twee Gebroeders

Nieuwerkerk aan den IJssel

Wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas en ontwikkelaar Judith Fledderus (Stebru) hebben op zondag 14 juli de anterieure overeenkomst getekend voor de locatie Dorrestein in Nieuwerkerk a/d IJssel. Op de plek van het voormalig Rabobank-kantoor ontwikkelt Stebru De Twee Gebroeders; een luxe wooncomplex met gezondheidscentrum. In de overeenkomst wordt de grondoverdracht aan Stebru geregeld.

Programma

De Twee Gebroeders gaat bestaan uit een gezondheidscentrum en een aantal hoogwaardige, levensloopbestendige appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter. De plannen voor deze locatie liggen in lijn met de ambitie van de gemeente Zuidplas om een gevarieerd programma aan te bieden. Het woon- en zorgprogramma is dan ook een mooie aanvulling op het huidige winkelcentrum. Momenteel wordt er een belegger gezocht voor het afnemen van het gebouw.

De Twee Gebroeders

Het gebouw krijgt een bijzondere naam die verwijst naar de geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel. ‘De Twee Gebroeders’ is de naam van de boot die de Zuidplaspolder redde van een overstromingsramp in 1953. Schipper Arie Evergroen vaarde destijds zijn schip in het ontstane gat van Schielands Hoge Zeedijk. Stebru werkt met de volgende partijen aan De Twee Gebroeders: Van Wilsum Van Loon (architect), Wolf Dikken adviseurs, Lievense Adviseurs Ingenieurs en Mees Ruimte en Milieu.

De Twee Gebroeders : tweegebroeders
De Twee Gebroeders : tweegebroeders
De Twee Gebroeders : tweegebroeders