Bouw up:town in Rotterdam officieel gestart

Up:Town wordt een 107 meter hoge nieuwe woontoren op het Wijnhaveneiland in het centrum van Rotterdam. In Up:Town komen 175 appartementen. Stebru startte op 15 februari 2017 met de bouw van deze eyecatcher. Wethouder Ronald Schneider verrichte de officiƫle handeling door symbolisch een muur te laten omvallen van het bestaande nog te slopen gebouw.


De ontwikkeling van de woontoren Up:Town startte al in 2005. In 2010 werd het huidige ontwerp van Jeroen Hoorn door de Welstandcommissie van de gemeente Rotterdam goedgekeurd. Vijf jaar later kon de ontwikkeling door de gunstigere economische ontwikkeling opnieuw opstarten.


Koop en huur

Vastgoedbelegger Bouwinvest maakte in 2016 bekend 151 appartementen te kopen die op de markt worden gezet als huurappartementen. De overige 24 woningen zijn bestemd voor de particuliere verkoop. Alle woningen zijn inmiddels verkocht, met uitzondering van het 412 m2 grote penthouse op de 34e etage.


Wijnhaveneiland

Het Wijnhaveneiland ligt op een strategische plek in de stad. Na de Tweede Wereldoorlog is het gebied rond het Wijnhaveneiland volgebouwd met bedrijfsgebouwen. Vanaf eind jaren tachtig wordt getracht van het Wijnhaveneiland een aantrekkelijk woongebied te maken. Architect Kees Christiaanse van KCAP ontwierp het stedenbouwkundige plan voor de transformatie. Met diverse woontorens wordt het gebied nieuw leven ingeblazen. Dit betekent een verdichting van de binnenstad en een mix van de functies wonen, werken, winkelen en uitgaan. Woontorens die op of rond het Wijnhaveneiland al gerealiseerd zijn: Harbour Village (2003), Waterstadtoren (109 mtr, 2004), Scheepmakerstoren (2008), The Red Apple (127 mtr, 2009) en 100Hoog (106 mtr, 2013).


woneninuptown.nl