Vierwiekenplein
';

Ontwikkeling aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland een stap verder

21/01/2019

Vierwiekenplein

Oud-Beijerland

De gemeente Oud-Beijerland en Stebru hebben vorige maand de anterieure overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van het voormalige Rabobankgebouw in het centrum van Oud-Beijerland. Op de plek van de bank komt nieuwbouw. Het voorlopige plan bestaat uit 44 appartementen en een commerciële ruimte.

Wethouder Piet van Leenen en Bart van Veenendaal hebben onlangs hun handtekeningen gezet onder de overeenkomst, waarin de voorwaarden zijn vastgelegd voor de herontwikkeling. Met de wijziging van de bestemming naar wonen, wordt tegemoet gekomen aan de vraag naar woningen in en om het centrum van Oud-Beijerland. Wethouder Van Leenen is blij met de ontwikkeling: ”De woonfunctie in het centrum is momenteel beperkt, terwijl de vraag groot is. Door deze ontwikkeling bieden we een aantrekkelijke woonlocatie voor doelgroepen met een essentiële huisvestingsvraag. Hierdoor werken we ook aan de gewenste doorstroming van eengezinswoningen voor jonge gezinnen.”

De ontwikkeling wordt de komende maanden verder stedenbouwkundig uitgewerkt. Naast 44 appartementen van ca. 60 tot 120 m² is in het ontwerp tevens ruimte voor een aantrekkelijke commerciële ruimte als invulling.