Bewoners nemen intrek in 64 sociale huurappartementen aan het Westhovenplein in Den Haag
';

Bewoners nemen intrek in 64 sociale huurappartementen aan het Westhovenplein in Den Haag

25/05/2020

Bewoners nemen intrek in 64 sociale huurappartementen aan het Westhovenplein in Den Haag

Den Haag

Op woensdag 20 mei 2020 werd de eerste sleutel uitgereikt van 64 sociale huurappartementen aan het Westhovenplein in Den Haag. De symbolische sleutel werd op gepaste afstand van 1,5 meter uitgereikt aan Joop en Merel. Zij ontvingen de sleutel van hun nieuwe appartement uit handen van wethouder Wonen Martijn Balster en René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade. Stebru leverde de gebouwen drie maanden geleden aan Arcade op. 

Het totale project - gelegen aan het Westhovenplein in Den Haag - bestaat uit vijf urbanvilla’s die geplaatst zijn rondom een tuin. Verbinding en samenkomst staan centraal. De 64 sociale huurappartementen liggen in twee villa's. In de andere villa’s is plaats voor zorggerelateerde appartementen.  Deze appartementen levert Stebru nog voor de zomer op. Het ontwerp is opgezet vanuit het principe van levensduurzaamheid. 

“Mensen een thuis geven. Dat is toch het mooiste wat er is? Dat vinden we bij Arcade in ieder geval wel”, zegt René Lemson. “Fijn dat wij in deze roerige tijden toch weer een mooi project kunnen opleveren. Met in achtneming van de RIVM-maatregelen konden wij de verhuur van dit project alsnog opstarten. Daar ben ik blij mee, want er is nog steeds een tekort naar betaalbare huurwoningen in de regio Haaglanden. Zo reageerden ruim 1.000 belangstellenden via Woonnet Haaglanden op deze appartementen. Zo groot is dus de druk op de woningmarkt”, aldus Lemson. De Westlandse corporatie levert dit jaar in Den Haag 264 sociale huurwoningen op. Hiermee levert Arcade een essentieel aandeel in de vraag naar betaalbare huurwoningen in de regio. 

Wethouder Balster: “Ik ben blij met de officiële oplevering van deze sociale huurappartementen. Het college heeft een grote ambitie op het gebied van wonen. We bouwen 4.000 nieuwe woningen per jaar, met oog voor de betaalbaarheid. Met deze appartementen zetten we weer een stap om deze ambitie te realiseren. Ik wens Joop en Merel veel woonplezier.” 

Na een lange zoektocht een nieuw huis  

De eerste sleutel werd uitgereikt aan Joop (25 jaar) uit Voorburg en Merel (22 jaar) uit Rhoon. Allebei wonen ze nog thuis bij hun ouders. “We wilden al langer samenwonen, maar het was een lange zoektocht om een huis te vinden dat geschikt was. We zochten in de regio Haaglanden en dat is gewoon lastig”, vertelt Joop. “Ik stond al acht jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Ik keek regelmatig op internet naar woningen. Toen ik dit project voorbij zag komen bij mijn passende aanbod op Woonnet Haaglanden werd ik gelijk enthousiast. Mijn vriendin Merel en ik besloten gelijk te reageren. De woning ligt dichtbij het station. Voor ons is dat een groot voordeel.  


Gerelateerde project(en)

Bewoners nemen intrek in 64 sociale huurappartementen aan het Westhovenplein in Den Haag  : Bewoners nemen intrek in 64 sociale huurappartementen aan het Westhovenplein in Den Haag