Feestelijke start sloop Parc Alcazar
';

Feestelijke start sloop Parc Alcazar

16/05/2024

Feestelijke start sloop Parc Alcazar

Op de voormalige locatie van zalencentrum en restaurant Alcazar in Puttershoek komt een heerlijke woonwijk midden in het groen en aan de Biezenvijver; Parc Alcazar. Maar om te kunnen beginnen met bouwen, wordt helaas hét icoon van de Hoeksche Waard gesloopt, waar veel mensen warme herinneringen aan hebben. Gelukkig krijgen deze herinneringen in de vorm van een kunstwerk een mooie plek in de nieuwbouw. Op woensdag 15 mei werd er met de toekomstige bewoners en alle projectpartijen het startschot gegeven voor de sloop om een plek te maken waar nieuwe herinneringen kunnen ontstaan.  

Tijdens de gezellige borrel werd de fijne samenwerking tussen alle partijen benadrukt en werden alle kopers bedankt voor hun vertrouwen en geduld. Robert Steenbrugge: "De locatie heeft veel nostalgische en emotionele waarde voor veel mensen, waaronder ikzelf. Wij gaan ons inspannen om er weer iets moois van te maken, in een andere vorm. We gaan er een plek van maken waar nieuwe herinneringen kunnen ontstaan.” 

In Parc Alcazar worden 67 woningen gerealiseerd. Het gaat om betaalbare, middeldure en dure koopwoningen voor starters, ouderen, alleenstaanden, gezinnen uit de omgeving en regio Rotterdam. Type woningen zijn appartementen, bouwkavels, rijwoningen, beneden-bovenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Er zijn in het plan nog enkele woningen beschikbaar, een appartement, penthouse en bouwkavels. Voor meer informatie: parc-alcazar.nl.

Duurzame woningen De toekomstige woningen worden energieneutraal gebouwd. Alle energie wordt volledig duurzaam opgewekt. Voor warm water, verwarmen en koelen is er een bodemwarmtepomp in combinatie met zonnepanelen. De isolatie en beglazing zijn beter dan het Bouwbesluit voorschrijft. Zelfs het ventilatiesysteem heeft nauwelijks warmteverlies. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken!

Betrokken partijen en planning

Ontwikkelend aannemer Stebru is initiatiefnemer en ontwikkelaar van Parc Alcazar. RoosRos architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. De bouw wordt uitgevoerd door Giesbers Rotterdam B.V.. De verwachting is dat september/oktober 2024 gestart wordt met de bouw en dat de eerste woningen eind 2025 worden opgeleverd.