In ‘Harmonie’ met het milieu: Stebru zet met New Horizon grote stap richting klimaatneutraal bouwen
';

In ‘Harmonie’ met het milieu: Stebru zet met New Horizon grote stap richting klimaatneutraal bouwen

28/10/2021

In ‘Harmonie’ met het milieu: Stebru zet met New Horizon grote stap richting klimaatneutraal bouwen

Nieuwerkerk aan den IJssel

Op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada hebben Stebru en New Horizon een overeenkomst getekend voor de levering van 7200 m3 circulair beton. Met ‘Urban Mining’ worden grondstoffen van beton uit gesloopte bouwdelen teruggewonnen en opnieuw toegepast in het nieuwbouwproject Harmonie in Capelle aan den IJssel wat Stebru in opdracht van Blauwhoed bouwt. Met dit unieke circulaire concept bouwen beide bedrijven samen aan een duurzame circulaire toekomst. 

Van gebouwde omgeving een leverancier maken

New Horizon is voor het project Harmonie leverancier van het circulaire beton. Gesloopt beton wordt door New Horizon ontleed waardoor oorspronkelijke grondstoffen worden teruggewonnen. Deze grondstoffen worden vervolgens weer toegepast in Urban Mining Concrete waardoor een aanzienlijk deel van het de uitstoot die vrijkomt bij de productie van traditionele (lineair) beton, wordt bespaard. Dit loopt voor het project Harmonie op tot wel 1500 ton CO2 reductie.

Harmonie

Harmonie is een ontwikkeling van Blauwhoed in het centrum van Capelle aan den IJssel. De bouw van 144 duurzame nieuwbouwwoningen vindt plaats op de locatie van tien portiekblokken van de voormalige Hovenflats. De overige twee portiekblokken worden hoogwaardig gerenoveerd. Daarin komen 56 duurzame sociale huurwoningen van Havensteder. Aan Stebru de taak om de 144 woningen te bouwen en de 56 duurzame sociale huurwoningen te renoveren. In september 2021 is gestart met de sloop en het bouwrijp maken van het gebied in samenwerking met New Horizon. In 2022 wordt gestart met de nieuwbouw en de renovatie en zal Stebru met New Horizon aan de aftrap staan van een nieuw tijdperk in de circulaire bouw.