Alex
';

Groene daktuin als eyecatcher

Alex

Rotterdam

Aan de Jaap van der Hoekplaats is Stebru volop bezig met de bouw van woongebouw Alex. Alex wordt een gebouw dat elke leeftijd maximaal woongenot biedt. Het gebouw zal bestaan uit appartementen en stadswoningen variërend tussen 50-85 m2. Met de gezamenlijke daktuin als echte eyecatcher en niet te vergeten het uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Alex ligt centraal aan het winkelcentrum Het Lage Land, dichtbij alle voorzieningen. Elke woning is voorzien van balkon, loggia of directe ligging aan de daktuin die op de parkeergarage gelegen is. In de daktuin kunnen bewoners van het gebouw elkaar ontmoeten in een prettige groene omgeving. Enkele woningen die grenzen aan de daktuin hebben een royaal- en op de zon georiënteerd privé-terras. 

In de zomer van 2022 is Stebru met de voorbereidende bouwwerkzaamheden gestart en in december 2022 is de officiële start van de bouw gevierd met alle betrokkenen en kopers.

Alex is ontwikkeld in samenwerking met Juli Ontwerp (architect), IMD constructeurs (constructeur), Buro Bouwfysica (adviseur bouwfysica), Overdevest (Installatieadviseur), Mees Ruimte en Milieu (adviseur RO-procedure), Felixx Landscape Architect en Planners.

Raimond Fraanje - Gebiedsontwikkelaar bij de Gemeente Rotterdam: “De gemeente is blij met het projectvoorstel dat Stebru heeft gedaan voor de transformatie van een leegstaande, voormalige drukkerij, naar een fraai wooncomplex met veel betaalbare koopwoningen. Daar is grote vraag naar in de huidige markt, maar relatief weinig aanbod. Wij hopen dat dankzij de ontwikkeling van Alex bewoners uit Rotterdam, maar ook van buiten Rotterdam, een fijn nieuw thuis kunnen vinden in het rustige en groene Lage Land."

Alex : Alex
Alex : Alex
Alex : Alex
Alex : Alex
Alex : Alex
Alex : Alex
Alex : Alex
Alex : Alex
Projectinformatie
109 koopappartementen
Ontwikkeling
Ontwerp
Juli Ontwerp
Constructie
IMD constructeurs
Realisatie
Bouwperiode
2022 - 2024