De Faam
';

De Faam

De Faam

Breda

Op en rond de voormalige snoepjesfabriek De Faam, in Breda, komt een nieuw stuk stad waar wonen, werken en verblijven centraal staan. Rekeninghoudend met de kenmerkende historische elementen van De Faam. 

Kenmerkende bouwdelen van De Faam, zoals de schoorsteen, de schermmuur en de fabriekshal zullen behouden blijven. De architectuur van de nieuw te bouwen delen zal geïnspireerd zijn op de historische bebouwing, maar tegelijkertijd in harmonie zijn met de architectuur van het naastgelegen plan Eureka!. De openbare ruimte wordt zo ingericht worden dat deze één geheel vormt met het plangebied van Eureka!. Op verschillende locaties in het gebied gaan we verblijfsplekken creëren. Zowel binnen als buiten zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten. 

In De Faam zal ruimte zijn voor huurders in de sociale-, middeldure- en vrije sector, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een koopwoning. Van een eensgezinswoning tot appartement. Doordat er een gevarieerd woonaanbod gecreëerd wordt, zal er voor een grote diversiteit aan mensen plek zijn in De Faam. Er is plaats voor ontmoeting en collectiviteit, met stedelijke dynamiek in een gebied met een mix van functies en programma’s.

De Faam wordt ontwikkeld door Stebru in samenwerking met Synchroon. Het Bredase architectenbureau Havermans Hielkema is betrokken bij de uitwerking van de plannen.


De Faam : De Faam
De Faam : De Faam
De Faam : De Faam
De Faam : De Faam
Projectinformatie
Gebiedsontwikkeling
Ontwikkeling
Ontwerp
Havermans Hielkema Architecten