De Zaanse Helden
';

In de stad in het groen

De Zaanse Helden

Zaandam

Op de voormalige Vrodest-locatie in Zaandam ontwikkelt Stebru samen met Impact Vastgoed De Zaanse Helden. Met het trein- en busstation Zaandam met directe verbindingen naar Amsterdam CS (slechts 15 min) op loopafstand, is de locatie interessant voor woningzoekenden binnen de regio Groot Amsterdam.

De Zaanse Helden - Binnenstedelijk Buiten

De naam De Zaanse Helden – Binnenstedelijk Buiten verwijst naar de rijke geschiedenis van Zaandam. Elke woontoren krijgt de naam van één van de molens uit het gebied. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, heeft de ontwikkelcombinatie inmiddels aangekocht zodat die mee kan worden genomen in het plan. Naast verschillende woningtypen creëren Stebru en Impact Vastgoed ook een openbaar toegankelijk recreatiegebied. Het daklandschap wat ontstaat zal aansluiten op het huidige groene molenpark. 

Het plan

De Zaanse Helden zal een gedifferentieerd woningbouwprogramma bieden van ongeveer 607 woningen. Het plan biedt een divers programma van huur- en koopwoningen variërend van circa 45 tot 100 m2. De woningen zijn gasloos en voorzien van een WKO-systeem. Op de daken van de appartementengebouwen komen zonnepanelen. De gevels, daken en vloeren worden hoogwaardig geïsoleerd. De eerste 228 woningen zijn verkocht aan Altera Vastgoed. Het ontwerp is van Havermans Hielkema Architecten.

Door de verschillende groottes aan woningen zullen zowel gezinnen, senioren, starters als doorstromers een kans krijgen op de Zaanse woningmarkt. Hiermee draagt De Zaanse Helden zowel maatschappelijk als op het gebied van duurzaamheid bij aan de doelstellingen van de gemeente Zaandam en Altera met één van de meest duurzame woningfondsen van Nederland.

Zaanse Prioriteitenlijst Woningbouw

De Gemeente Zaanstad heeft de ambitie om de komende jaren minimaal 1000 woningen per jaar te bouwen. De Zaanse Helden is vanwege de potentie voor een snelle herontwikkeling en de omvang als top 15 project bestempeld en maakt onderdeel uit van de Zaanse Prioriteitenlijst Woningbouw. 

De Zaanse Helden : De Zaanse Helden
De Zaanse Helden : De Zaanse Helden
De Zaanse Helden : De Zaanse Helden
De Zaanse Helden : De Zaanse Helden
Projectinformatie
Gebiedsontwikkeling Zaandam met natuurinclusiviteit
Projectomschrijving
607 woningen + commerciële ruimte
Ontwikkeling
Impact Vastgoed & Stebru
Ontwerp
Havermans Hielkema Architecten
Constructie
Zonneveld Ingenieurs
Installateur
Nelissen Ingenieursbureau
Realisatie
Bouwperiode
Prognose start bouw Q1 2021