KRO
';

Van KRO studio naar appartement

KRO

Hilversum

Op de plek aan de Emmastraat in Hilversum, waar de katholieke omroep jarenlang haar radio- en televisieprogramma’s maakte, heeft Stebru 85 appartementen gebouwd, waarvan 26 voor mensen met een zorgindicatie.

Nieuw leven

Met het terrein werd al 15 jaar niks meer gedaan. In nauwe samenwerking met de gemeente, belangencommissies en omwonenden is gezocht naar de beste langetermijnoplossing voor het doen herleven van het oude KRO-gebouw. Het project omvat het restaureren, gedeeltelijk slopen en herbouwen van de KRO-studio inclusief nieuwbouw van in totaal 85 levensloopbestendige appartementen over vier gebouwen, zorggerelateerde bedrijfsruimten en ondergrondse parkeergelegenheid. De ronde vormen, witte belijning en gele stenen van het oude hoofdgebouw zijn doorgetrokken in de nieuwbouw.

De 26 zorgappartementen (via Hilverzorg) bevinden zich in de KROon, het oude monumentale hoofdgebouw. De 59 huurappartementen in de overige drie gebouwen, die de namen Amalia, Alexia en Ariane krijgen, vallen allemaal in de vrije sector. Opvallend element in het complex zijn de appartementen die verrijzen in de herbouwde Studio 1 op het binnenterrein. De oude geluidsstudio is afgebroken, maar door de architect teruggebracht in het ontwerp. Het project is opgeleverd in april 2019.

KRO : KRO
KRO : KRO
KRO : KRO
KRO : KRO
KRO : KRO
KRO : KRO
KRO : KRO
KRO : KRO gebouw
Projectinformatie
Wonen en zorg
Projectomschrijving
85 (woonzorg)seniorenappartementen + 300m2 zorg
Ontwikkeling
Ontwerp
De Jong Architecten
Constructie
Theo Wullfraat & Partners
Installateur
Spindler Installatietechniek
Realisatie
Bouwperiode
2017 – april 2019
Afnemer
Syntrus Achmea