Loevesteinlaan
';

Loevesteinlaan

Loevesteinlaan

Den Haag

Aan de Loevesteinlaan in Den Haag ontwikkelt Stebru samen met Fraxus Living & Care een multifunctioneel wooncomplex waar voorzieningen, gezondheid, ouderenzorg en wonen samenkomen. Het project zal bestaan uit 144 intramurale zorgeenheden, 149 zorgwoningen voor het Bouwinvest Healthcare Fund en 149 woningen voor het Bouwinvest Residential Fund. Zorgorganisatie Florence zal het woonzorgcomplex exploiteren en thuiszorg bieden aan de bewoners van de woningen. Florence is de eigenaar van het voormalig bejaardenhuis aan de Loevesteinlaan. Start bouw staat gepland voor 2024.

Sloop-nieuwbouw

Op de locatie van het project bevindt zich nu een verouderd verpleeghuis van Stichting Zorggroep Florence, dat al enkele jaren niet meer in gebruik is. Dit gebouw wordt gesloopt en wordt vervangen door een nieuw woonzorgcomplex met 144 intramurale zorgeenheden, met daarboven twee woontorens. In de woontoren bevinden zich zorgappartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen. De woningen zijn zo ontworpen dat bewoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, ook met een toenemende zorgvraag. Door de combinatie met een woonzorgcomplex zijn zorgdiensten en voorzieningen dichtbij.

“Nederland kent niet alleen een kwantitatief tekort aan woningen voor senioren, maar ook een kwalitatief tekort. Veel woonzorgcomplexen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de vraag van bewoners. Met dit soort projecten zorgen we voor de nodige vernieuwing,” aldus Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest.

Disclaimer: deze beelden geven niet accuraat weer hoe het gebouw straks zal worden. Dit zijn nog schetsen.

Loevesteinlaan :
Loevesteinlaan :
Loevesteinlaan :
Projectinformatie
Zorg en wonen
Projectomschrijving
144 zorgunits + 149 zorgwon + 149 won Bouwinvest
Ontwikkeling
Fraxus Care & Living & Stebru
Bouwperiode
2024 - 2028
Afnemer
Bouwinvest & Gezondheid en zorg Florence