Riva
';

Een woongebouw met spectaculaire buitenruimtes

Riva

Rotterdam

Aan de Scheepmakershaven in Rotterdam gaat een nieuw woongebouw verrijzen: Riva. Het gebouw krijgt een mix van verschillende woningtypen en commerciële functies, waarbij de buitenruimte in de vorm van royale balkons de bewoners een spectaculaire ervaring geeft van het stadscentrum.

Bijzonder ontwerp 

Het ontwerp, van MoederscheimMoonen Architects, is verrassend en dynamisch en neemt maximaal behoud van de bestaande gebouwen als vertrekpunt voor de verdere uitbreiding ervan. Architect Erik Moederscheim: “Ons ontwerp gaat niet zozeer over hoogste toren van de Wijnhaven maar meer om elegantie en klasse die het, tezamen met maximale transparantie en vloeiend vormgegeven buitenruimtes, tot een zeer bijzondere plek gaan maken om te wonen. Tussen de bestaande gebouwen en de nieuwbouw zit bovendien een bijzondere laag waar we een gemeenschappelijke ruimte ontworpen hebben in de vorm van een huiskamer en een daktuin. Dit wordt dé ontmoetingsplek van het gebouw.”

Maritiem District

De Scheepmakershaven is onderdeel van Maritiem District en is van oorsprong een havengebied, wat nu getransformeerd wordt tot hoogwaardig woon- en leefgebied. Het gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel hoogbouw zoals de Red Apple, 100Hoog en diverse nieuwe hoogbouwprojecten. Het is het epicentrum van hoogbouw in het Rotterdamse stadscentrum. Vrij recentelijk is door de gemeente Rotterdam in kaart gebracht waar in dit gebied nog waardevolle wederopbouwarchitectuur te vinden is en zo heeft het de locatie voor dit nieuwe woongebouw aangemerkt als zeer waardevol. De gevels van de bestaande kantoorgebouwen tonen het typische karakter van strokengevels en compositiegevels uit die tijd en dienen om die reden zo veel mogelijk behouden te blijven.

Het streven is om in 2021 te starten met de bouw van het woongebouw.  

Riva : Riva
Riva : Scheepmakershaven
Projectinformatie
Wonen - horeca
Ontwikkeling
Realisatie
Bouwperiode
Start bouw in 2021