Eind 2017 heeft Stebru de Europese aanbesteding gewonnen voor de herontwikkeling van Vitalizee te Scheveningen. Een bijzondere opdracht op een uitdagende locatie op de boulevard van Scheveningen gelegen tussen het Kurhaus en Sealife.

Het huidige pand van Vitalizee aan de Middenboulevard wordt gesloopt en herbouwd. In het nieuwe gebouw komt een Legoland Discovery Centre en verschillende horecagelegenheden. In de zomer van 2019 hoopt het moederbedrijf van Legoland Merlin Entertainments in Scheveningen de deuren voor het publiek te openen.

Legoland

Merlin Entertainments is het moederbedrijf van onder andere Sealife en Madam Tussaud. Het is een particuliere investeerder met grote plannen voor Scheveningen Bad. Het initiatief van Merlin past in de plannen van de gemeente om Scheveningen Bad het hele jaar aantrekkelijk te maken. In samenwerking met Merlin en de gemeenteĀ SENS real estate bouwt StebruĀ op de Vitalizee locatie aan de Middenboulevard een nieuw gebouw. In het nieuwe gebouw komt een Legoland Discovery Centre en verschillende horecagelegenheden.

Start werkzaamheden

In december 2017 starten de werkzaamheden. De 1e werkzaamheden zijn het plaatsen van een deel van de keerconstructie. Deze keerwand is nodig om het bestaande gebouw van Vitalizee veilig weg te kunnen halen. Kijk voor uitleg over de werkwijze en planning van de sloop en herbouw van het gebouw op de www.herontwikkelingvitalizee.nl.

Zomer 2019

In de zomer van 2019 hoopt Merlin Entertainments in Scheveningen de deuren voor het publiek te openen. Met dit Legoland Discovery Centre verwelkomt Den Haag het 6e Legoland Discovery Centre van Europa. Na eerdere openingen in onder andere Berlijn, Manchester en Istanbul.

De Kust Gezond

Het uitvoeringsprogramma 'De Kust Gezond' verbetert de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen.

Projectinformatie
Legoland Discovery Center en horeca Scheveningen boulevard
Opdrachtgever
SENS real estate
Ontwikkeling
SENS real estate
Ontwerp
Architectenbureau Filip Mens
Constructie
Bureau Broersma
Realisatie
Stebru Bouw
Bouwperiode
heden - Q1 2019
Samenwerken als een team

Samenwerken als een team