Leyten / Stebru winnaar aanbesteding Zoho
';

Leyten en Stebru voorlopige winnaar aanbesteding ZOHO

18/07/2019

Leyten / Stebru winnaar aanbesteding Zoho

Rotterdam

De volgende stap naar een nieuw en toekomstbestendig Zomerhofkwartier (ZOHO) is gezet: de voorlopige gunning van de aanbesteding is bekend. Afgelopen december startte de zoektocht naar een ontwikkelaar voor ZOHO. De ontwikkelcombinatie Leyten / Stebru is op basis van kwaliteit en prijs geselecteerd als winnaar. 

Met de voorlopige gunning is een belangrijke stap gezet in de realisatie van ZOHO als een gemengd stedelijke en veerkrachtige buurt. De woningen die er straks komen zijn voor iedereen, van sociale huur tot koop. In totaal komen er ruim 550 woningen. Ook blijft er ruimte voor kleinschalig, creatief ondernemerschap. Het nieuwe ZOHO bouwt voort op de ZOHOprincipes: experimenteel, betrokken, gemixt, duurzaam en verbindend. Mét behoud van de huidige energie. De uitgangspunten voor het nieuwe ZOHO zijn bepaald door woningcorporatie Havensteder, gemeente Rotterdam en de ZOHOcitizens, een actief en betrokken collectief van ondernemers in het gebied.

Er is sprake van een voorlopige gunning. De definitieve gunning is afhankelijk van de voortgang van de contractbesprekingen. Deze besprekingen starten in september en worden naar verwachting in november 2019 afgerond.

Bron: Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling