Bijdragen aan de Nederlandse maatschappij

Bijdragen aan de Nederlandse maatschappij

Bijdragen aan de Nederlandse maatschappij

Als je dagelijks bezig bent met de bebouwde omgeving, neem je al snel verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we met z’n allen leven. Voor de huidige generatie maar vooral ook voor volgende generaties. Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint vanzelfsprekend met onze grote aandacht voor duurzaamheid. Stebru voelt zich onderdeel van de Nederlandse maatschappij, en vult dat behalve in de buitenwereld, ook binnen het eigen bedrijf in: met een menselijke maat, betrokkenheid en aandacht voor elkaar. Want duurzaamheid begint bij onze eigen mensen. Daarom organiseren we veel (sportieve) activiteiten en bijeenkomsten met een feestelijk tintje. Met onze leveranciers en onderaannemers gaan we om zoals we zelf behandeld zouden willen worden: op een respectvolle manier, waarbij we streven naar langetermijnrelaties die van betekenis zijn.

Jong Stebru

In de zomer van 2021 is Jong Stebru opgericht door een aantal enthousiaste jonge collega's. Met als doel om alle medewerkers tot 37 jaar bij elkaar te krijgen voor interactie, kennisdeling en kruisbestuiving. De jongerenclub organiseert activiteiten, zoals projectbezoeken, denktanks en workshops rondom nieuwe ontwikkelingen in de branche. Denk bijvoorbeeld aan een excursie naar één van onze bouwplaatsen, een kennissessie over circulaire economie tijdens een pizza-avond of een sportieve zomeractiviteit. Goed voor je netwerk en het leren kennen van je collega's! 

Gastcolleges

Wij zijn in staat om ons steentje bij te dragen aan het Nederlandse onderwijs. We stoppen de nodige energie in het begeleiden van stagiaires van mbo-, hbo- en wo opleidingen uit de regio Rotterdam en Den Haag. Daarnaast verzorgen we diverse projecten binnen hogescholen. Bijvoorbeeld door in de rol van opdrachtgever het traject van een fictieve aanbesteding compleet na te spelen, mee te denken over afstudeeropdrachten of onze collega’s geven gastcolleges. En dat vinden we heel leuk om te doen.

Het Steentje van Steenbrugge

In 2020 hebben we de Steenbrugge Foundation opgericht, vanuit waar we financieel en sociaal bijdragen aan lokale initiatieven. Rechtstreeks vanuit ons hart.