Caland Dock
';

Wethouder Boudewijn Revis onthult naam nieuwbouwproject Laakhaven West

04/10/2018

Caland Dock

Den Haag

Op woensdag 3 oktober heeft wethouder Boudewijn Revis de naam onthuld van het grootschalige nieuwbouwproject aan de Calandkade in Den Haag: Caland Dock.

Na de succesvolle ontwikkeling en realisatie van 611 woningen, winkels, bedrijfsruimten en een parkeergarage in de eerste fase, hebben NU Projectontwikkeling,  Stebru en Kampman Architecten de volgende fase ontwikkeld bestaande uit 5 gebouwen met 550 woningen, binnentuinen, drie parkeergarages en ca. 1125 m2 commerciële ruimte (inclusief horeca).

Het gebied Laakhaven-West is de afgelopen jaren in volle ontwikkeling naar een moderne, eigentijdse stadswijk waar mensen werken en wonen. Met het behoud van de twee industriële kranen, die in opdracht van de gemeente worden gerenoveerd en de stoere uitstraling van het project Caland Dock, blijft de sfeer van de haven overeind in het gebied. Ook zijn door de gemeente voorbereidende werkzaamheden aan de kade gestart om onder andere de oude Petroleumhaven te transformeren in een nieuwe haven voor pleziervaart omgeven door woningen en bedrijfsruimten. 

In 2014 is gestart met de bouw van de eerste projecten in Laakhaven-West. Sindsdien zijn er al meer dan 900 woningen opgeleverd in combinatie met bedrijfsruimten, parkeervoorzieningen en groenstroken. Met de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe woningen aan de Calandkade, zal het gebied verder worden versterkt om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag naar woningen in de snelgroeiende stad.  

De bouw van Caland Dock is in mei van dit jaar gestart. De eerste woningen worden begin 2020 opgeleverd. Alle woningen, bedrijfsruimten en parkeergarages zijn verkocht aan beleggers ten behoeve van de verhuur. Vanaf eind 2019 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.