Woontoren Bright op unieke locatie in Rotterdam

Stebru, Greystar en de Gemeente Rotterdam ondertekenden tijdens de EXPO real in München, het grondcontract dat hoort bij de ontwikkeling en bouw van de Bright, een unieke nieuwe woontoren in het centrum van Rotterdam. Stebru Vastgoed Rotterdam, een ontwikkelcombinatie van Stebru en BOAG, verwacht in het tweede kwartaal 2017 te kunnen starten met de bouw. Het terrein is inmiddels bouwrijp gemaakt.

Unieke locatie

De woontoren komt op een historische plek in het hart van het oude Rotterdam. De plek werd tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest door de bombardementen. On the spot zal nu een nieuwe eyecatcher verrijzen voor een nieuwe generatie Young Urban Professionals in Rotterdam. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie): “Ik ben blij met de ontwikkeling op deze plek. Deze woontoren draagt bij aan ons streven om meer bewoners naar het centrum van onze stad te halen. Eerder zijn in de directe omgeving al vier nieuwe woontorens aangekondigd. Dit mooie nieuwe plan zorgt voor een verdere vergroting van de aantrekkelijkheid van het gebied rondom de Boompjes en Wijnhaven.

Smal stukje grond

De woontoren komt op een zeer smal stukje grond te staan tegen de dijk van de verlengde Willemsbrug. De ruimte voor het bouwproject is zeer beperkt. Robert Steenbrugge en Ton Heijmans van Stebru Vastgoed Rotterdam: “Om het project haalbaar te maken was een transparante en vertrouwde samenwerking noodzakelijk. We zijn erin geslaagd om de risico’s te reduceren en oplossingen te genereren door ieders expertise optimaal te gebruiken.

Eigentijdse voorzieningen

Het gebouw, met ca. 30.000m2 BVO, is toekomstproof door het slimme ontwerp, de kwaliteit en de vele voorzieningen. De architectuur weerspiegelt de typisch Rotterdamse, krachtige, naoorlogse architectuur. Behalve de 612 full service- appartementen is er een fitnessruimte, bibliotheek, loungehoek en een wasserette. Het dakterras van ca. 600m2 geeft een spectaculair uitzicht over Rotterdam. Het pand is aangesloten op het warmtenet van gemeente Rotterdam en heeft een groen dak met zonnepanelen. Verder komt er een restaurant met een terras aan de Wijnhaven en een commerciële ruimte aan Blaak biedt uitzicht op de Markthal en de Rotterdamse kubuswoningen.

Langs de Kennis As

De plek heeft een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen. Bovendien is het strategisch gelegen langs de nieuwe ‘Kennis As’ van de universitaire gebouwen, medische centra en hoogwaardige arbeidsbemiddeling voor jonge professionals. Steven Zeeman, Managing Director van Greystar: “Wij zijn trots om samen met Stebru Vastgoed Rotterdam een nieuwe generatie huurwoningen te ontwikkelen voor starters en young professionals. De Blaak locatie is een van de beste locaties in het centrum van Rotterdam, in de nabijheid van de Erasmus Universiteit, de horecagelegenheden in de Oude Haven en de prachtige Markthal. Met de Blaak als openbaar vervoer-hub op steenworp afstand is het een geweldige locatie voor jonge mensen om te wonen en te werken!”

De woontoren komt op een historische plek

De woontoren komt op een historische plek