Familiebedrijf Stebru over in handen van jongere generatie
';

Familiebedrijf Stebru over in handen van jongere generatie

17/09/2019

Familiebedrijf Stebru over in handen van jongere generatie

Nieuwerkerk aan den IJssel

Wat zullen wij hen missen!

Joop en Joke Steenbrugge stoppen ermee. De ‘vader en moeder’ van Stebru gaan met pensioen en dragen het succesvolle bedrijf over aan een nieuwe generatie. Voortaan bouwen zoons Dennis en Robert verder aan ‘het nieuwe ritme van vastgoed’, met behoud van oude, vertrouwde kernwaarden als transparantie, kwaliteit boven kwantiteit en bovenal zakendoen met en naar het hart. 

Maar voor we het over de toekomst gaan hebben, is een korte terugblik wel op zijn plaats. Joop en Joke hebben namelijk een prestatie van formaat neergezet. Veertien jaar geleden richtten ze samen met jongste zoon Robert Stebru op, in een oude garage, net vrij gemaakt van oude brommers, fietsen en auto-onderdelen in een uit een faillissementsverkoop op de kop getikt interieur.

Robert, destijds krap 24 jaar, herinnert zich dat prille begin op die wonderlijke stek nog goed. “Bij mijn ouders thuis, dat was een bijzondere plek, geeft hij grif toe. “Maar dat deerde ons niet: we wilden gewoon zo snel mogelijk ons stempel drukken op de snel uitdijende Randstad om ons heen.”

Dat zijn vader een echt mensen-mens is, met een jarenlange ervaring in de bouwwereld, was doorslaggevend. “Hij zorgde ervoor dat nieuwe werknemers (in die beginjaren niet zelden bekenden met wie hij eerder al eens had samengewerkt) zich snel thuis en gewaardeerd voelden. De lunches die Joke vaak zelf bereidde, en de vele teamuitjes die Stebru nog altijd organiseert, zijn daar een goed voorbeeld van.” Joke heeft echt de Stebru-cultuur gevormd, waar saamhorigheid centraal staat. Aan Daphne Steenbrugge de taak om dit nu en in de toekomst voort te zetten. 

Joop ziet een bedrijf graag als ‘familie’. En die waarden heeft hij zijn zoons al vroeg meegegeven. Robert: “Onze vader zei altijd: zorg goed voor je mensen, dan zorgen zij ook goed voor Stebru. En zo is het. Werknemers presteren het beste wanneer ze zich de vrijheid hebben om kwaliteiten te uiten om hun unieke talenten verder te ontwikkelen door zo veel mogelijk out-of-the box te denken. Soms is dat een risico. Maar uiteindelijk betaalt hun loyaliteit en creativiteit zich dubbel en dwars terug.”