Op dinsdag 9 april vond de officiële start plaats van de bouw van OurDomain Rotterdam Blaak; een nieuwe woontoren van 24 verdiepingen met 612 woningen voor studenten en starters op de woningmarkt. Wethouder Bas Kurvers, Mark Kuijpers (Greystar), Robert Steenbrugge (Stebru) en Ton Heijmans (BOAG) verrichten de feestelijke handeling. Met een druk op de knop werd een kunstwerk onthuld met het gebouw erop, gemaakt door oud-student van de Willem de Kooning Academie Hizkia Pepijn.

OurDomain Rotterdam Blaak

OurDomain Rotterdam Blaak komt aan de Wijnhaven, op steenworpafstand van de Markthal en Blaak. De woningen worden tussen de 25 en 50 m² groot. Het gebouw krijgt onder meer een fitnessruimte, grote fietsenstalling, koffiebar, bibliotheek en groen dakterras van zo'n 600 m². In de plint van het gebouw komen winkels en horeca, inclusief een terras aan de Wijnhaven. Het woonconcept OurDomain voorziet in de wens van de ‘nieuwe stedeling’ met een hoogwaardig afgewerkt appartement in een aantrekkelijke stedelijke omgeving met services.

Directeur Mark Kuijpers van exploitant Greystar is trots op dit kersverse staaltje hoogbouw in de stad: ,,We bouwen dit nieuwe woonconcept volledig rond onze toekomstige bewoners. Dit sluit helemaal aan op de manier waarop zij willen leven.’’

Maritiem District

OurDomain komt in het Maritiem Disctrict te staan, een gebied gelegen tussen de Schiedamsedijk, Oostplein, Blaak en de Boompjes. Hoewel daar nu overwegend veel kantoren staan, wil de gemeente Rotterdam het gebied veranderen in een plek met meer woningen. Op dit moment zijn er 3.315 woningen in het Maritiem District. Er wordt tot en met 2020 een toename van ongeveer 1.900 woningen verwacht. Behalve de komst van OurDomain, gaat het hierbij om de transformatie en herontwikkeling van kantoorpanden.

Naar verwachting levert Stebru het gebouw in het voorjaar van 2021 op.

De woontoren komt op een historische plek

De woontoren komt op een historische plek