';

Partijen werken samen aan ontwikkeling Meeuwensingel

02/07/2020

Nieuwerkerk a/d IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft samen met BLICK, RVKO, PCPO, Havensteder, Stebru en Stevast Baas & Groen een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling aan de Meeuwensingel. Samen onderzoeken zij de haalbaarheid van de herontwikkeling van het gebiedspaspoort uit 2017 voor deze locatie. Op de Meeuwensingel kunnen uiteindelijk circa 170 woningen en maatschappelijke- en commerciële ruimten worden gebouwd.

Gezien de bijzondere eigendomsverhoudingen in het gebied en de diverse wensen van partijen zijn de wederzijdse intenties, kaders en randvoorwaarden vastgelegd in een intentieovereenkomst. ‘Een mooie stap in een nieuwe fase’, aldus wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling. 

Haalbaarheidsonderzoek 

De komende maanden wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de herontwikkeling Meeuwensingel. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een parkachtig groen gebied met appartementen en woningen waaronder 25 sociale huurwoningen, nieuwbouw voor de basisscholen De Horizon en De Klim-Op, een uitbreiding voor de Montessorischool Capelle en voorzieningen voor de wijk.   

De ligging van de projectlocatie is gewild. Een plek die direct grenst aan het stadshart en op een steenworp afstand van de Hollandsche IJssel. De bouw van de woningen en scholen start naar verwachting in 2023.  


 : Partijen werken samen aan ontwikkeling Meeuwensingel
 : Partijen werken samen aan ontwikkeling Meeuwensingel
 : Partijen werken samen aan ontwikkeling Meeuwensingel
 : Partijen werken samen aan ontwikkeling Meeuwensingel