Stebru maakt een nieuwe stap voorwaarts met Beau in Zoeterwoude
';

Stebru maakt een nieuwe stap voorwaarts met Beau in Zoeterwoude

03/03/2022

Stebru maakt een nieuwe stap voorwaarts met Beau in Zoeterwoude

Zoeterwoude

Op 1 maart 2022 is de start voor de realisatie van 400 woningen in het project BEAU in Zoeterwoude in gang gezet. Een prachtig gebouw dat een nieuwe stap zet in het 17-jarig bestaan van Stebru.

Het is een primeur dat Stebru een project van deze omvang laat realiseren met een andere bouwende partner. In Plegt-Vos heeft Stebru een partner gevonden met een vergelijkbaar DNA. Zij zullen dan ook de technische uitontwikkeling en realisatie op zich nemen.

Om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de betaalbaarheid van de woningmarkt, ligt de nadruk op huur- en koopwoningen in het betaalbare en sociale segment. In de partijen Habion, Stichting Vastgoed Zorgsector, Credit Linked Beheer en Coever heeft Stebru sterke partners gevonden om deze markt langdurig te kunnen bedienen. De koopappartementen zijn beschikbaar worden in de sociale koop.

Om de filosofie van Stebru “ontmoeten en aandacht” worden de afzonderlijke bouwdelen met elkaar verbonden door gezamenlijke binnenhoven en entrees. Dit is een belangrijk onderdeel van de ontwikkelfilosofie van Stebru, waarbij je moet zorgdragen voor ruimte tot ontmoeten en samenkomen. Hierdoor versterk je de sociale interactie en verklein je de kans voor eenzaamheid. Een andere blikvanger wordt de ruim 200 meter lange gevel aan de kant van snelweg A4.

Start bouw zal aan het einde van het eerste kwartaal 2022 plaatsvinden en de verwachte oplevering is eind 2024.