Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw
';

Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw

27/10/2023

Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw

Nieuwerkerk aan den IJssel

Afgelopen vrijdag 27 oktober was het zover, de tweede Klimaatdag van Stebru Bouw. Een hele middag in het teken van dat ene doel: Een duurzame toekomst voor onze bouwsector! De aftrap van het initiatief begon in 2022 bij ons thuis in Nieuwerkerk aan den IJssel waar we juist een oproep deden aan onze onderaannemers en leveranciers om je organisatie als gastlocatie open te stellen voor deze dag voor meer draagvlak binnen de keten. En daarom verhuisde we deze keer naar Panningen waar we te gast waren bij De Jong Rutten, onderdeel van de Hanssen Group. Want leren van elkaar kan soms heel inspirerend werken en dat hebben we bij deze duurzame kunststof kozijnen leverancier gezien. Zij laten zien hoe je ook met kunststoffen op weg kan naar een emissieloze en circulaire keten. Een mooi toekomstperspectief, ook voor traditionele bouwmaterialen.

De kunststof kozijnen fabriek bood het podium voor een aantal hele relevante thema’s waar we het komende jaar weer mee aan de slag gaan:

- Duurzame bedrijfsvoering

- Materiaalimpact verminderen 

- Afvalreductie

Martin Meurs van 2Return heeft ons allen door het concept van retourstromen met “wegwerp” pallets genomen waar wij op De Zaanse Helden een pilot mee doen. Een enorm toffe maatregel om afval te reduceren door het te zien als grondstof in plaats van afval!

De interactieve groepsopdracht was weer een leuke impuls om praktische oplossingen en laaghangend fruit bespreekbaar te maken. Er zijn veel leuke ideeën en initiatieven geopperd die we het komende jaar gaan doorpakken. 


Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw : Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw
Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw : Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw
Tweede Klimaatdag voor Stebru Bouw :