Woongebied rivieroevers Ridderkerk opgeleverd met onder andere De Stoere Kade en Tourmalijn
';

Woongebied rivieroevers Ridderkerk opgeleverd

29/09/2020

Woongebied rivieroevers Ridderkerk opgeleverd met onder andere De Stoere Kade en Tourmalijn

Ridderkerk

Het nieuwe woongebied vlakbij het drierivierenpunt in Ridderkerk is voltooid. Wethouder Marco Oosterwijk opende samen met o.a. Van Wijnen, Hurks en Stebru de fraai ingerichte openbare ruimte bij de verschillende woningbouwprojecten, die samen goed zijn voor zo'n vierhonderd nieuwe woningen.

De locatie, vlakbij de aanlegplaats van de Waterbus en het driehoeksveer en paviljoen Struis, is van een bedrijventerrein getransformeerd naar een woongebied. Een vroegere loods werd omgebouwd tot loftappartementen. De projecten De3Rivieren, De Schans Boeit, Tourmalijn en De Stoere Kade maken onderdeel uit van het gebied. Naast koopwoningen, zijn er ook huurwoningen gerealiseerd. Deze zijn afgenomen door beleggers Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Altera Vastgoed. 

Het gebied kenmerkt zich door industriële gebouwen en een weids uitzicht over het water. De industriële uitstraling van de woontorengebouwen en het naar woningen getransformeerde Rijksmonument ‘Gebouw U’ sluit goed aan op de omgeving. Betrokken architecten zijn Arlan Architecten en Leeuwenkamp Architecten. Het openbaar gebied is ontworpen door Felixx.   

Wethouder Marco Oosterwijk is blij met alle ontwikkelingen aan de waterkant. ,,Deze realisatie is er een mooi voorbeeld van dat we op een positieve wijze gebruik maken van onze rivieroevers. Dit gebied heeft veel kwaliteiten en biedt veel kansen. Er is plek voor watergebonden bedrijvigheid, wonen en recreëren. Daarin zoeken we de balans. Met de gebiedsvisie voor de rivieroevers, die we volgend jaar aan de gemeenteraad voorleggen, willen we daarin flink wat meters maken.''