Zeezicht
';

Bouw van nieuw landmark met 45 woningen gestart in Scheveningen

07/05/2019

Zeezicht

Den Haag

Onbelemmerd uitzicht voor toekomstige bewoners Zeezicht

Stebru en Catella zijn gestart met de bouw van Zeezicht. Een uniek gebouw van 45 appartementen op een bijzondere locatie in Scheveningen: op de grens van zee, stad en haven. Catella neemt de woningen af en gaat ze verhuren binnen het hogere segment. Robert Steenbrugge, algemeen directeur Stebru: “Zeezicht is voor Stebru een echt ‘once in a lifetime’ project. Het elegante ontwerp is prachtig en de locatie uniek. Een resultaat van een zeer plezierige samenwerking met onze partners.” 

Ontwerp

Zeezicht heeft, door de gekromde gevel, de wind in het zeil. De unieke vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht. De bijzondere gevel voorziet de toekomstige bewoners van een ruim balkon en een fantastisch uitzicht over de zee, de duinen, de haven en de stad. Het ontwerp is van Klunder Architecten.

Duinlandschap

Alle woningen worden aangesloten op een warmte-koude opslag. Parkeren gebeurt uit het zicht onder de grond. Het dak van de parkeergarage bedekt Stebru met een duinlandschap en de begane grond zal bestaan uit commerciële ruimten.

Onverstoord uitzicht op zee

Zeezicht verrijst op de rand van het voormalige Norfolk terrein. Dit gebied is volop in ontwikkeling tot een stedelijke plek met het strand en de haven om de hoek. Een mix van bedrijvigheid, horeca en wonen moet het gebied de komende jaren tot een aantrekkelijk woon-werkgebied maken.

Wethouder Boudewijn Revis: “De vraag naar woningen is groot in Den Haag. Voor de komende jaren hebben we met z'n allen een uitdagende gezamenlijke opgave. 700 woningen op het voormalige Norfolkterrein is een serieuze toevoeging aan het Haagse woningaanbod en dan ook nog op een prachtige plek. In Zeezicht wonen straks mensen in een gebied dat stedelijk aanvoelt, maar waar ze ook de zee kunnen zien en ruiken.”

Voas Brouns, Managing Director Catella IM Benelux: “Wij zijn zeer verheugd dit project met 45 appartementen en 51 parkeerplaatsen aangekocht te hebben, aangezien dit project een landmark zal worden in Scheveningen/Den Haag vanwege de perfecte locatie en zeer geprononceerde architectuur en hoogwaardige afwerking. Daarnaast betreft het een lange termijn huur project, wat zeer goed past in onze strategie.”

Zeezicht is door Stebru ontwikkeld in samenwerking met Catella, de gemeente Den Haag, Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek. Stebru verzorgt de realisatie.

Gerelateerde project(en)

Zeezicht : Zeezicht