Syntrus Achmea koopt 144 woningen voor senioren van Stebru in Zaandam
';

Syntrus Achmea koopt 144 woningen voor senioren van Stebru in Zaandam

11/06/2019

Syntrus Achmea koopt 144 woningen voor senioren van Stebru in Zaandam

Zaandam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in Zaandam 144 woningen gekocht voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Verkoper is bouwer en ontwikkelaar Stebru. De levensloopbestendige appartementen in het gebouw Burano zijn bestemd voor senioren. De oplevering staat gepland in 2022.

Burano ligt aan de Mahoniehout in het stationsgebied van Zaandam, op de locatie waar eerst een sorteercentrum van Post NL stond. Het bestaat in totaal uit drie appartementengebouwen van zes tot dertien verdiepingen, met 385 m2 commerciële ruimte. Zorgorganisatie De Zorgcirkel huurt een deel van deze ruimte om diensten te verlenen aan de huurders van de woningen. Voor de bewoners zijn 93 parkeerplaatsen beschikbaar.

De nieuwe woningen, mede ontwikkeld door Fraxus Living & Care, passen in de transformatie van het stationsgebied in Zaandam, dat de afgelopen jaren is omgevormd van een terrein met verouderde kantoren en bedrijfsruimten naar een hoogstedelijk woon- en winkelmilieu. Met het openbaar vervoer staan bewoners bovendien binnen een kwartier in het centrum van Amsterdam.  

“Deze acquisitie is een heel mooie toevoeging aan de portefeuille van het ADRF”, zegt Onno Hoff, director Fund Management Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Het voorziet in een grote behoefte in Zaandam aan goede en betaalbare huisvesting voor senioren, dichtbij alle Randstedelijke voorzieningen. Daarmee zal het naar verwachting ook een prima rendement gaan opleveren. Dit is een goede investering voor de participanten in het fonds.” 

“Wij zijn trots om met Burano de stedelijke ambities van de gemeente Zaanstad vorm te geven en in het bijzonder bij te kunnen dragen aan de grote behoefte in kwalitatieve woningen voor senioren. De samenwerking is een mooi vervolg op de eerdere samenwerkingen met Syntrus Achmea”, aldus Robert Steenbrugge, algemeen directeur van Stebru. 

Gerelateerde project(en)