Burano
';

Burano

Burano

Zaandam

In het stationsgebied van Zaanstad heeft Stebru in samenwerking met Fraxus Living & Care 144 levensloopbestendige woningen voor senioren ontwikkeld en gebouwd. Het stationsgebied is het afgelopen decennium getransformeerd van kantoren en bedrijfsruimten naar een hoogstedelijk woon- en winkelmilieu binnen 15 minuten van Amsterdam.

Natuurinclusief dak

Tussen de woongebouwen is op de inpandige parkeergarage van Burano en de naastgelegen De Zaanse Helden een duurzame en natuurinclusieve daktuin aangelegd die beide projecten met elkaar verbindt.

Wonen en Zorg

In Burano aan het Vurehout in Zaandam is tevens 385 m2 commerciële ruimte gerealiseerd. Zorgorganisatie De Zorgcirkel huurt een deel van de ruimte om diensten te verlenen aan de huurders van de woningen. Tevens is in de commerciële plint een gemeenschappelijke huiskamer opgenomen waar bewoners van Burano en mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten.

Het aanbod aan levensloopbestendige woningen voor senioren in Zaanstad bleef enorm achter. Ook in de wijk Westerwatering was er behoefte aan wonen met zorg. Het plan Burano speelt hierop in en draagt bij aan het creëren van een diversiteit aan woonmilieus, het bevorderen van de doorstroom op de woningmarkt en het realiseren van woningen voor kwetsbare ouderen. Ook is de ontwikkeling in lijn met MAAK.Zaanstad; een initiatief dat als missie heeft bij te dragen aan de Zaanse Woningbouwopgave en de leefbaarheid van de stad.

Burano : Burano
Burano : Burano
Burano : Burano
Burano : Burano
Burano : Burano
Burano : Burano
Burano : Burano
Burano : Burano
Projectinformatie
Wonen en 300m2 zorgvoorziening
Projectomschrijving
144 levensloopbestendige appartementen
Opdrachtgever
Ontwikkeling
Fraxus Care & Living & Stebru
Ontwerp
Architecten Van Mourik
Constructie
Bartels ingenieurs
Installateur
Schouten Installatietechniek
Realisatie
Bouwperiode
2019 - 2021
Afnemer
Syntrus Achmea