De Twee Gebroeders
';

Kantoorpand transformeert naar wooncomplex met zorg

De Twee Gebroeders

Nieuwerkerk aan den IJssel

Op de voormalige locatie van de Rabobank naast winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel, ontwikkelt Stebru een luxe wooncomplex met gezondheidscentrum. Het huidige pand, wat nu tijdelijk verhuurd wordt, zal gesloopt worden om plaats te maken voor de nieuwbouw. 

Programma

De Twee Gebroeders gaat bestaan uit een gezondheidscentrum en een aantal hoogwaardige, levensloopbestendige appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter. De plannen voor deze locatie liggen in lijn met de ambitie van de gemeente Zuidplas om een gevarieerd programma aan te bieden. Het woon- en zorgprogramma is dan ook een mooie aanvulling op het huidige winkelcentrum. Momenteel wordt er een belegger gezocht voor het afnemen van het gebouw.

De Twee Gebroeders

Het gebouw krijgt een bijzondere naam die verwijst naar de geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel. ‘De Twee Gebroeders’ is de naam van de boot die de Zuidplaspolder redde van een overstromingsramp in 1953. Schipper Arie Evergroen vaarde destijds zijn schip in het ontstane gat van Schielands Hoge Zeedijk. 

Stebru werkt met de volgende partijen aan De Twee Gebroeders: Van Wilsum Van Loon (architect), Wolf Dikken adviseurs, Lievense Adviseurs Ingenieurs en Mees Ruimte en Milieu.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit project? Schrijf je dan in.

Projectinformatie
Wonen en zorg
Projectomschrijving
42 luxe appartementen en een gezondheidscentrum
Ontwikkeling
Realisatie
Bouwperiode
In ontwikkeling