Harmonie in Capelle aan den IJssel opgevrolijkt met graffiti kunst
';

Harmonie in Capelle aan den IJssel opgevrolijkt met graffiti kunst

22/08/2022

Harmonie in Capelle aan den IJssel opgevrolijkt met graffiti kunst

Capelle a/d IJssel

De bouwhekken van het nieuwbouwproject Harmonie in Capelle aan den IJssel zijn deze zomer opgevrolijkt met graffiti kunst door thuisblijvende jongeren. Buurtcentrum De Fluiter nam het initiatief. Stebru en Havensteder zorgden in afstemming met Blauwhoed voor het plaatmateriaal en de financiële ondersteuning. Wat resulteert in een vrolijke omlijsting van de bouwplaats. 

Social Return

Met dit initiatief willen de drie betrokken partijen niet alleen in fysieke zin, met woningen, maar ook in sociale zin betekenisvol zijn voor de buurt. Het is onderdeel van de afspraken die bij de ontwikkeling van Harmonie zijn gemaakt met de gemeente Capelle aan den IJssel. Stebru, Havensteder en Blauwhoed geven hier invulling aan in de vorm van verschillende initiatieven. Het eerste project, graffiti kunst door thuisblijvende jongeren, is al een succes. De borden blijven gedurende de bouw van de woningen hangen.

“We zijn nog aan het nadenken hoe we de borden na oplevering van de woningen een mooie bestemming kunnen geven, want het is minstens zo belangrijk dat ook na de bouw deze kunstwerken gekoesterd blijven”, aldus Dennis Franken, adviseur duurzaamheid bij Stebru.

Thuisblijvende jongeren fleuren de boel op met graffiti kunst

De zomervakantie is voor veel mensen een periode om er even tussenuit te gaan. Echter is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Buurtcentrum de Fluiter in Capelle aan den IJssel zorgt daarom voor zomerse activiteiten. Eén daarvan is graffiti spuiten. Onder professionele begeleiding gingen jongeren aan de slag om hun eigen kunstwerk te maken. Na drie dagen hard werken zijn 15 bouwhekken versierd.

Dennis Franken vertelt: “Behalve de creatieve en sociale ontplooiing willen we als gebaar naar de directe omgeving de kinderen het gevoel geven dat ze niet vergeten worden en dat zij ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een mooi stukje Capelle Centrum.”

Harmonie

Harmonie wordt een eigentijdse stedelijke woonbuurt met appartementen in de huur- en koopsector en diverse grondgebonden woningen. Naast de 144 nieuwe koopwoningen worden er in Harmonie twee woongebouwen van Havensteder hoogwaardig gerenoveerd tot 56 sociale huurwoningen. De mix aan woningtypen in het plan zorgt voor meer balans in de buurt Hoven II.

Gerelateerde project(en)

Harmonie in Capelle aan den IJssel opgevrolijkt met graffiti kunst : Harmonie in Capelle aan den IJssel opgevrolijkt met graffiti kunst
Harmonie in Capelle aan den IJssel opgevrolijkt met graffiti kunst : Harmonie in Capelle aan den IJssel opgevrolijkt met graffiti kunst