Harmonie
';

Harmonie

Harmonie

Capelle a/d IJssel

De komende jaren verrijst in Capelle aan den IJssel de nieuwe woonbuurt Harmonie. Waar nu de Hovenflats staan komen 144 duurzame nieuwbouwwoningen. Van de twaalf portiekblokken blijven er twee staan, die hoogwaardig worden gerenoveerd. Daarin komen 56 duurzame sociale huurwoningen van Havensteder. Aan Stebru de taak om de 144 woningen te bouwen. In 2021 zijn we gestart met de sloop en het bouwrijp maken van het gebied. In 2022 zijn we begonnen met de nieuwbouw. Naar verwachting worden de eerste woningen medio 2023 opgeleverd. 

De mix aan woningtypen in Harmonie, met appartementen in zowel de huur- als koopsector en diverse grondgebonden woningtypes, is aantrekkelijk voor diverse doelgroepen. Alleenstaande starters kunnen hier een nieuwe woonplek vinden maar ook ouderen en gezinnen. Harmonie wordt een eigentijdse stedelijke woonwijk waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, omringd door water en groen. KOW Architecten heeft gezorgd voor een eigentijds ontwerp.

De woningen in fase 1 van Harmonie zijn bijna allemaal verkocht. Eind april is de verkoop van fase 2 gestart. Stebru start naar verwachting deze zomer met de sloopwerkzaamheden en start binnenkort met de kopersgesprekken in de eigen showroom in Nieuwerkerk a/d IJssel. Na het bouwrijp maken kan Stebru starten met de bouw van de woningen. Oplevering van de eerste woningen staat medio 2023 gepland. Ongeveer een jaar later zijn ook de laatste woningen van Harmonie opgeleverd en zal de openbare ruimte klaar zijn.

Harmonie : Harmonie
Harmonie : Harmonie
Harmonie : Harmonie
Harmonie : Harmonie
Projectinformatie
144 nieuwbouwwoningen
Ontwikkeling
Blauwhoed
Ontwerp
KOW Architecten
Constructie
S3
Installateur
HEK & Klimaatgarant
Realisatie
Bouwperiode
2021 - 2023