Caland Dock
';

Vijf woongebouwen met binnentuinen

Caland Dock

Den Haag

Aan de Calandkade in Den Haag bouwt Stebru Caland Dock. Een project bestaande uit 550 woningen, drie parkeergarages, binnentuinen en ca. 1125 m2 commerciële ruimte. In samenwerking met NU Projectontwikkeling en Kampman Architecten is het project, dat bestaat uit vijf gebouwen, ontwikkeld.

Groen en water

De vijf gebouwen variëren in hoogte van 9 en 12 verdiepingen en lopen trapsgewijs af richting het water. Vanuit elk appartement is er een mooi uitzicht op het water. Tussen de gebouwen worden autovrije woonstraten aangelegd die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. Ook is de aanleg van gemeenschappelijke daktuinen in het plan opgenomen.

In de plint zal horeca worden gevestigd met terrassen aan het water en is er ruimte voor detailhandel. In de toekomst zal ook een jachthaven worden gerealiseerd waardoor de Calandkade dé plek wordt om te wonen.

Impuls voor Den Haag

Het gebied Laakhaven-West is de afgelopen jaren in volle ontwikkeling naar een moderne, eigentijdse stadswijk waar mensen werken en wonen. Met de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe woningen aan de Calandkade, zal het gebied verder worden versterkt om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag naar woningen in de snelgroeiende stad.

Bouw

De bouw van Caland Dock is in mei van 2018 gestart. De eerste woningen worden begin 2020 opgeleverd. Alle woningen, bedrijfsruimten en parkeergarages zijn verkocht aan beleggers ten behoeve van de verhuur. Vanaf eind 2019 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.


Headerbeeld door Haagse Hoogbouw

Caland Dock : Caland Dock
Caland Dock : Caland Dock
Caland Dock : Caland Dock
Caland Dock : Caland Dock
Caland Dock : Caland Dock
Caland Dock : Caland Dock
Caland Dock : Caland Dock
Projectinformatie
Wonen - werken en recreëren in de binnentuinen
Projectomschrijving
550 woningen | 3 parkeergarages | commercieel
Opdrachtgever
Nu Projectontwikkeling
Ontwikkeling
Nu Projectontwikkeling
Ontwerp
Kampman Architecten
Constructie
TWP
Installateur
Spindler Installatietechniek
Realisatie
Bouwperiode
2018 - 2020