“We waren helemaal niet van plan om te verhuizen.”
';

“We waren helemaal niet van plan om te verhuizen.”

07/03/2023

“We waren helemaal niet van plan om te verhuizen.”

Puttershoek

Toch kochten Femke en haar man een appartement in Parc Alcazar!

“Parc Alcazar is één van de mooiste plannen in de wijde omtrek van Puttershoek”, vertelt Femke. “Middenin het groen. Aan de rand van het dorp. De architectuur is speels en met puntdaken. Met uitzicht op een groot park waar je niets aan hoeft te doen. Mooier kan je niet zitten. Een levend schilderij dat nooit hetzelfde is. In Parc Alcazar hoef je eigenlijk niet meer op vakantie.”

En dan te bedenken dat Femke en haar man helemaal niet van plan waren om te verhuizen. “De kinderen hadden al wel gezinspeeld op verhuizen naar een appartement”, vertelt Femke. “Daar begin ik niet aan zei ik, we willen niet kleiner gaan wonen. ‘Hoezo kleiner wonen?’, vroeg mijn schoonzoon, ‘Jullie zitten altijd in de aanbouw!’ En dat is waar. Eigenlijk gebruiken we de rest van het huis niet. Met zo’n 200m2 is het ideaal voor een heel gezin, dichtbij de scholen en het centrum. En dan zitten wij er met z’n tweetjes. Vrij impulsief heb ik ons ingeschreven met het idee ‘we worden toch niet ingeloot’, dan hebben we dat maar gehad. ‘Mam, je bent ingeloot!’, riep mijn dochter. Dat idee was even wennen. Sindsdien zijn we alleen maar voordelen gaan zien en inmiddels kijken we er enorm naar uit. Liever nog vandaag dan morgen verhuizen!”

“Alles zit erin: een keuken, toilet en een badkamer. Dat is een groot voordeel."

“Ik ben met 73 jaar nog gezond, wil nog veel doen en lang genieten. Maar je wordt ook ouder en ik wil mijn kinderen straks niet opzadelen met onze zorgen en het onderhoud van de tuin. Zij hebben het druk zat met werk en kinderen. Elk jaar gaan we drie maanden met de caravan naar Brabant. Nu staat bij terugkomst het onkruid kniehoog in de tuin. Straks trekken we gewoon de deur achter ons dicht en gaan we. We zijn dan zorgelozer en vrijer om te gaan en staan waar we willen.”

Femke en haar man hebben een appartement gekocht van bijna 70 m2. Hun eerste keuze was een appartement aan de voorzijde met wijds uitzicht op de polder en een balkon pal op het zuiden. Heel de dag de zon vonden ze toch teveel. Daarom kozen ze toch voor de noordkant met uitzicht op het park en kijken zij uit over de Biezenvijver. “Tot een uur of elf kun je op het balkon koffie drinken in het zonnetje. Daarna zit je lekker in de schaduw.”

“Met Klimaatgarant hebben we een gegarandeerd lager energieverbruik.”

De woningen van Parc Alcazar zijn al bij oplevering heel compleet. “Het is fijn dat je verder geen kosten meer hebt”, vervolgt Femke, “Alles zit erin: een keuken, toilet en een badkamer. Dat is een groot voordeel. Je kunt het helemaal naar je zin maken. En met Klimaatgarant hebben we een gegarandeerd laag energieverbruik met zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. Ik heb er weinig verstand van, maar ben wel heel blij met een energiezuinig, duurzaam en comfortabel appartement. En zeker ook met een gezond binnenklimaat, want mijn man heeft COPD. Zonder tuin en alles nieuw, hebben we de komende jaren geen onderhoud. We gaan vooral leuke dingen doen!”

Gegarandeerd energieneutraal wonen met Klimaatgarant

Stebru heeft diverse woningtypen in Parc Alzar ontwikkelt met een divers woningaanbod van appartementen tot vrije kavels. Deze staan momenteel allemaal in de verkoop. Met Klimaatgarant koos Stebru bewust voor duurzaamheid en verzekert haar bewoners van een zeer duurzame, comfortabele en betrouwbare woninginstallatie. “Klimaatgarant levert het energiesysteem voor het verwarmen en koelen van de woning, warm water en het opwekken van zonne-energie. Van het ontwerp, de engineering, de aanleg, het onderhoud tot en met de energieprestatiegarantie”, vertelt Francois Longayroux van Klimaatgarant. “Het verhaal van Femke en haar man herken ik. We leggen bewoners uit hoe de installatie werkt. Vaak krijg ik vragen over begrippen als energieneutraal en Nul-op-de-Meter. Om de kosten voor bewoners zo laag mogelijk te houden, wordt de energie die nodig is voor het systeem duurzaam opgewekt. Misschien goed om de voordelen van Klimaatgarant nog eens overzichtelijk op een rij te zetten.”

1

De combinatie van goede schilisolatie, de warmte-terug-win-installatie op ventilatielucht (wtw), de douche-wtw en triple beglazing zorgt voor een lage warmtevraag. De energievraag die overblijft wordt duurzaam opgewekt door een warmtepomp met bodemlus, in combinatie met zonnepanelen.

2

Een lager energieverbruik in vergelijking met woningen met een cv-ketel. Met daarbij optimaal comfort van vloerverwarming en -koeling met een gezond binnenklimaat.

3

Klimaatgarant garandeert het deugdelijk functioneren van het energiesysteem.

4

De woningen in Parc Alcazar zijn uitgerust met het systeem van Klimaatgarant, inclusief 5 jaar all-in onderhoud. Kopers kunnen optioneel kiezen voor het huren van het zeer duurzame klimaatsysteem waardoor de V.O.N.-prijs met € 10.000,- tot € 20.000,- wordt verlaagd.

Gerelateerde project(en)

“We waren helemaal niet van plan om te verhuizen.” : “We waren helemaal niet van plan om te verhuizen.”