Puttershoeks icoon blijft één jaar langer open: ‘Zo willen we geen afscheid nemen’
';

Puttershoeks icoon blijft één jaar langer open: ‘Zo willen we geen afscheid nemen’

20/04/2020

Puttershoeks icoon blijft één jaar langer open: ‘Zo willen we geen afscheid nemen’

Puttershoek

Stebru en Alcazar bereiken akkoord in Corona-tijden

Restaurant en zalencentrum Alcazar in Puttershoek blijft een jaar langer open. Stebru en de gebroeders Streefkerk kwamen gezamenlijk tot dit akkoord. ”We gaan door tot en met mei 2021. Want op deze manier, in deze crisis, willen we geen afscheid nemen’’, aldus Streefkerk.

Alcazar zou in de zomer van 2020 haar deuren sluiten met een knallend eindfeest. Streefkerk: “Over enkele weken de deur voorgoed op slot doen voelde niet goed. Zo willen wij geen afscheid nemen. We zijn in gesprek gegaan met Stebru en die zijn zo welwillend geweest om de komende tijd geen huur te vragen én de sluiting met een jaar uit te stellen.”  

Stebru vindt dat zo’n plek een waardig afscheid verdient. Robert Steenbrugge, directeur Stebru: “Vroeger ben ik zelf regelmatig gaan stappen in Alcazar. Wij begrijpen maar al te goed dat de heren met een groot feest dit mooie tijdperk willen afsluiten. Daarnaast weten we hoe belangrijk het eindfeest is voor Puttershoek en omgeving. Veel mensen zijn er vroeger mee verbonden geweest. Ze hebben er gewerkt of zelfs de partner ontmoet. Zelfs in deze gekke tijden, blijft samenwerken en elkaars belangen inzien voor ons het belangrijkst.” Streefkerk: “Bij Stebru zeiden ze: kijk maar wanneer het jullie uitkomt om te stoppen. Echt fantastisch, wij zijn ze ontzettend dankbaar.’’ 

Woningbouwlocatie 

Stebru kocht het partycentrum twee jaar geleden van de gebroeders Streefkerk omdat de heren met pensioen gingen en geen opvolging konden vinden voor de huidige activiteiten. Stebru zag op deze locatie mooie kansen voor woningbouw en is op dit moment hard bezig deze ontwikkeling vorm te geven. Ook dat loopt nu door tijdens de crisis. De eerste digitale bewonersavond is zelfs al geweest om de mensen te betrekken bij de voorlopige plannen en zeggenschap te geven over onder andere de architectuur.