Stebru / Impact Vastgoed verkopen 125 woningen in De Zaanse Helden aan Altera Vastgoed
';

Stebru / Impact Vastgoed verkopen 125 woningen in De Zaanse Helden aan Altera Vastgoed

20/07/2020

Stebru / Impact Vastgoed verkopen 125 woningen in De Zaanse Helden aan Altera Vastgoed

Zaandam

Ontwikkelcombinatie Stebru / Impact Vastgoed heeft, begeleid door Fakton Capital, overeenstemming bereikt met Altera Vastgoed over de aankoop van nog eens 125 huurwoningen in De Zaanse Helden in Zaandam. In 2018 nam Altera Vastgoed reeds 231 woningen af in het project, waardoor Altera in totaal 356 van de 607 woningen in het project verwerft.  

Robert Steenbrugge (Stebru) en Philip van der Ent (Impact Vastgoed): “We zijn er trots op dat we op basis van het recent door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan en dit kwalitatief hoogwaardige natuurinclusieve plan meer dan de helft van de woningen aan Altera Vastgoed hebben verkocht. Met de deal met Parteon voor 163 sociale huurwoningen is nu 85% van De Zaanse Helden verkocht en resteren alleen nog de 88 koopwoningen.” 

Altera breidt woningvoorraad uit 

Voor fase 2 tekent Altera voor 125 woningen van gemiddeld 65m2 met bijbehorende parkeerplaatsen. Een deel van de parkeerplaatsen wordt voorzien van deelauto’s. De aankopen binnen De Zaanse Helden met een EPC 0,2 sluiten aan op de strategie van Altera om de portefeuille te verduurzamen. Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Het project De Zaanse Helden biedt voor gezinnen, senioren, starters en doorstromers een toekomstbestendig woonproduct op de Zaanse woningmarkt. Met de aankoop van fase 2 en de verwachte start bouw in 2021 wordt een duurzaam woongebied gerealiseerd direct naast Amsterdam. Het project past hiermee goed in onze woningportefeuille.” 

De Zaanse Helden 

De gebiedsontwikkeling De Zaanse Helden, naar ontwerp van Havermans Hielkema Architecten, bestaat uit tien woongebouwen, een daktuin en een parkeergarage. Er worden in totaal 607 woningen gerealiseerd in het plan, die variëren in woningtype, grootte en verdeeld worden in huur, sociale huur en koop. Binnen de Zaanse Helden vinden zowel starters, gezinnen en senioren een geschikte woning. Eyecatcher van het project is de gemeenschappelijke natuurinclusieve (dak)tuin die het naastgelegen molenpark, de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen Burano met elkaar verbindt. Een plek waar stad en natuur samenkomen en waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.  


Gerelateerde project(en)