up:town
';

up:town

up:town

Rotterdam

De nieuwe eyecatcher op Wijnhaveneiland

In het upcoming Wijnhavengebied verrijst up:town; een woontoren van maar liefst 107 meter hoog. Up:town is de nieuwe eyecatcher van het Wijnhaveneiland en bevat 178 woningen en parkeervoorzieningen. HD Advies is verantwoordelijk als conceptontwikkelaar. Stebru treedt op als ontwikkelende bouwer. 

Bouwinvest heeft 150 woningen afgenomen die verhuurd gaan worden. De overige appartementen zijn verkocht. Inclusief het 412 m2 grote penthouse op de 34e verdieping, met een prachtig uitzicht over heel Rotterdam.

Upcoming Wijnhavengebied 

Het Wijnhaveneiland ligt op een strategische plek in de stad. Na de Tweede Wereldoorlog is het gebied volgebouwd met bedrijfsgebouwen. Vanaf eind jaren tachtig wil men er een aantrekkelijk woongebied van maken. Architect Kees Christiaanse van KCAP ontwierp het stedenbouwkundige plan voor de transformatie. Met diverse woontorens wordt het gebied nieuw leven ingeblazen. Dit betekent een verdichting van de binnenstad en een mix van de functies wonen, werken, winkelen en uitgaan. Woontorens die op of rond het Wijnhaveneiland al gerealiseerd zijn o.a.: Waterstadtoren (109 meter), Scheepmakerstoren (88 meter), The Red Apple (127 meter) en 100Hoog (106 meter).

up:town  : up:town
up:town  : up:town
up:town  : up:town
up:town  : up:town
Projectinformatie
175 appartementen en commerciële ruimten
Opdrachtgever
Bouwinvest & Stebru
Ontwikkeling
Ontwerp
Jeroen Hoorn ism Martijn Verhagen
Constructie
Theo Wullfraat & Partners
Realisatie
Bouwperiode
2017 – 2019