ZOHO
';

ZOHO

ZOHO

Rotterdam

ZOHO is een wijk waar creativiteit door de straten, mensen en gebouwen stroomt. De ontwikkelcombinatie Leyten/Stebru gaat de komende jaren zo'n 550 woningen toevoegen aan de wijk. Met de bestaande identiteit als uitgangspunt. Het wordt de plek om te wonen, te werken en te ontspannen. Van en voor iedereen. Zien we je in ZOHO?

Een plek voor iedereen

ZOHO is en blijft een plek voor creatieve ondernemers. Nieuw is dat er straks ook gewoond kan worden. Er komt een mix aan sociale huurwoningen (ca 30%) en huur- en koopwoningen in het midden (ca 35%) en duurdere segment (ca 35%). Voor alle bewoners, en tevens mensen uit de omgeving, geldt dat zij gebruik kunnen maken van collectieve voorzieningen zoals de huiskamer met kleine horeca, gebruik van deelauto's en fietsen (mobiliteitshub) en het overdekte sportveld.

Verbinding centrum en oude stadswijken

Op het maaiveld komen stedelijke voorzieningen en creatieve bedrijven met daar bovenop een groen landschap dat het toekomstige Hofbogenpark en de Noordsingel met elkaar verbindt. Bovenop de groene laag komen stadsblokken tot een hoogte van 50 meter. De randen van ZOHO richting de binnenstad krijgen een stedelijk karakter en centraal in ZOHO komt een mooi open plein waar verschillende functies samenkomen zoals sport, spel en horeca. Panden die de sfeer van het huidige ZOHO bepalen blijven als structuur behouden. Het Rotterdamse ontwerpteam bestaat naast Leyten en Stebru uit ECHO urban design (co├Ârdinatie), Orange Architects, MORE Architecture, Studio Nauta en MoederscheimMoonen Architects.

MOODZ; 31 woningen in de Almondestraat

Het eerste project van ZOHO gaat in 2023 van start; MOODZ. MOODZ bestaat uit 31 woningen voor een mix aan leefstijlen in alle leeftijdsklassen. Het authentieke ons kent ons buurtgevoel in een hip jasje. Zie voor meer informatie: www.woneninmoodz.nl

ZOHO : ZOHO
ZOHO : ZOHO
ZOHO : ZOHO
ZOHO : ZOHO
ZOHO : ZOHO
ZOHO : ZOHO
Projectinformatie
Gebiedsontwikkeling van 550 woningen
Projectomschrijving
Sociale huur, midden- en dure segment en koop
Ontwikkeling
Leyten & Stebru
Ontwerp
ECHO urban design & MoederscheimMoonen Architects & MORE Architecture & Orange Architects & Studio Nauta
Bouwperiode
Start bouw 2023