The Y
';

Student living

The Y

Den Haag

Op de plek van het oude Sigmakantoor naast de Haagse Toren, ook wel Strijkijzer genoemd, realiseerde Stebru (samen met Paul Bontenbal van AAArchitecten) 303 studenten units, 153 starterswoningen, 1400 m2 commerciële ruimten en een parkeergarage. 

Het gebouw bestaat uit drie delen: een toren van 75,5 meter hoog, een bouwdeel van 51,5 meter aan het Stationsplein en een lagere bebouwing langs het spoor van ongeveer 20 meter hoog. Ook is er ruimte voor horeca en winkels en voldoende ruimte voor het parkeren van auto’s en fietsen.

Stebru begon er aanvankelijk aan als bouwteampartner van Vestia, het project was toen nog veel kleiner in omvang en bestond met name uit seniorenwoningen. Als gevolg van de crisis werd de woningcorporatie echter gedwongen om te gaan aanbesteden. Hoewel Stebru daarbij als winnaar uit de bus kwam, moest Vestia alsnog de ontwikkeling stilzetten.

Uiteindelijk werd Stebru zelf de ontwikkelaar van het project. Ieder ander bedrijf was waarschijnlijk afgehaakt, maar ook hier heeft de vastberadenheid uiteindelijk tot een succes geleid. Vanwege de nabijheid van station Holland Spoor – ingeklemd tussen treinen, trams, taxi’s, bussen, fietsen en andere vormen van vervoer – wederom een logistiek hoogstandje en een mooie prestatie.


The Y : The Y
The Y : The Y
The Y : The Y
The Y : The Y
Projectinformatie
456 woningen, 1400m2 commerciële ruimte en 85 parkeerplaatsen
Projectomschrijving
Studentenwoningen
Opdrachtgever
Bouwfonds Investment Management
Ontwikkeling
Ontwerp
AA architecten
Constructie
Goudstikker de Vries
Installateur
Spindler Installatietechniek
Realisatie
Bouwperiode
Gerealiseerd
Afnemer
Catella